Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Rakousko | Španělsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: 23.11.2017 19:00 Zabíjení po česku  (Přečteno 32895 krát)
Czech Center Munich



Karma: 8
Příspěvků: 491



WWW
« : Listopad 13, 2017, 03:09:14 pm »

Dokument Davida Vondráčka přibližuje několik případů zabíjení německých civilistů v českých městech a obcích těsně po skončení druhé světové války. Film na svém plátně uvítá Kinos im Andreasstadl a to díky Českému centru v Mnichově, Bohemicum Regensburg-Passau a Univerzitě v Regensburgu. Promítání proběhne v rámci projektu „Herbstlese“ (Podzimní čtení). Na konec proběhne debata s režisérem D. Vondráčkem.

Datum: 23.11.2017

Místo konání: Kinos im Andreasstadl, Andreasstr. 28, Regensburg

Více informací zde: http://munich.czechcentres.cz/cs/program/detail/zabijeni-po-cesku/
Zaznamenáno
Lenke



Karma: -19
Příspěvků: 909


« Odpověď #1 : Březen 09, 2018, 10:14:58 pm »

V předcházejícím příspěvku musím uvést na pravou míru jednu věc:

   německých civilistů  = kolaborantů s nacistickým režimem


Toto je další případ, kdy se Němci snaží manipulovat s Čechy ( se Slovany obecně ).

Někteří Němci směli po osvobození Československa v ČSR zůstat, protože nekolaborovali. Ale 99 % kolaborovalo, proto byli vyhnáni ( odsunuti ). Sice drasticky, ale na ta zvěrstva, která nacisti za 2. SV. předvedli, to ani zdaleka nemá, a 2. nacisti ( primitivové, pitomci ) dali příklad / vzor, jak se to dělá. A pak si stěžují. Blbečci ...
Zaznamenáno
Lenke



Karma: -19
Příspěvků: 909


« Odpověď #2 : Březen 09, 2018, 10:44:16 pm »

Přemýšlejte, kdo na ten film dal peníze.

Dala je EU = Německo.

A proč ?

Manipulovaný člověk by řekl, že se Němci snaží vyrovnávat křivdy napáchané ve druhé světové válce.

Prozíravý člověk ale ví, že si Němeci opět snaží vyleštit image; protože se přece stačí omluvit jednou, upřímně, a potom se podle toho ( slušně ) chovat. A tím je věc vyřízená.

Ne tak Němci. Pořád o tom budou mlít dokola, jakoby si sypat popel na hlavu, ale přitom Slovany stále pohrdají ( i jinými, které mučili - cikány, židy, černochy, mentálně postiženými, ... ).

Takže se buď omluvili falešně, když 1. Slovany stále pohrdají, a 2. pořád dokola ty omluvy omílají, nebo tím něco sledují.

Co sledují v tomto případě ? Všimněte si, že ten film je o tom, jak se ČEŠI chovali ( po skončení druhé světové války ) k Němcům ( sice kolaborantům, nacistům, ale to oni úmyslně přehlížejí ).

A proč to tedy Němci dělají ? Aby poukázali na to, že i ti druzí jsou / byli špatní, ne jen my, Němci.

To ale postrádá logiku, protože nacisti ( většina Němců ) rozpoutala válku = udělala akci, tak se potom nemůže divit reakci.

Přesto se oni teď diví, a snaží se to překroutit.

Už chápete, jak je anglosaská ( germánská ) mentalita prolhaná a křivácká ?

( Toto je jenom její jeden malý příklad z milionů dalších. )


Už chápete, jak to člověka poškozuje, když žije bez lásky ( jen v přetvářce, která je falešná ), jen pro peníze, hmotařsky, materialisticky, bez víry, srdečnosti, naděje v hezké, ...

« Poslední změna: Březen 09, 2018, 11:26:13 pm od Lenke » Zaznamenáno
Lenke



Karma: -19
Příspěvků: 909


« Odpověď #3 : Březen 09, 2018, 11:28:47 pm »

ještě na vysvětlenou: Nejsem zaujatý proti Němcům, ale jdu tvrdě po nacistické ( či jakékoliv jiné fašistické / fanatické ) mentalitě.
Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #4 : Březen 10, 2018, 12:05:02 am »

hele Leni, asi jsi trosku natvrdlik, tak jen upozornuju, ze tohle je rubrika "akce a srazy", cili tady byva diskuse tak maximalne k aktualnimu tematu.
Tak bud tak hodnej, a netahej sem nahoru pred akce, ktere jsou tu inzerovane, nejake vykopavky jen z toho duvodu, ze se potrebujes exhibovat. Vsichni te tu zname, takze tady ti stejne uz psenka moc nepokvete Škleb.
Akorat rozbijis strukturu tohoto vlakna, kdy nahore jsou akce aktualni.
A ty sem posunes, nahoru, nad vsechno, akci z listopadu 2017, a to jen proto, ze potrebujes ostatnim vnutit svou priblblou "pravdu" - no nepripadas si jako sebestredny pako?  Smích
Zaloz si svoje vlakno, nekde nize,  v rubrice treba "Zivot v Nemecku", nadepis si to treba "Lenke radi a informuje" a muzes tam psat do aleluja.
Ale diskutovat v rubrice Akce a srazy a tahat tim nahoru nejaky historicky akce je pekny egoismus  Nevím co si myslet/Nerozhodný.
Samozrejme to plati i pro ostatni rubriky, kde jednou za cas projedes nejake archivy zacnes se tu vypisovat ze svych traumat z nacku, a pritom odsunes temata aktualni uplne dolu, mnohdy do archivu, takze to, co lidi zajima a co je zrovna aktualni, tezko hledaji, neb jsou nuceni se prokopat pres Lenkeho a jeho strasidelny blaboly.
Jako napriklad dneska, jeden prispevek, identicky, ve trech tematech - pravdepodobne aby nikdo nemel  pred tebou moznost uniku.
To je vazne perverzni.

Zaznamenáno
Lenke



Karma: -19
Příspěvků: 909


« Odpověď #5 : Březen 10, 2018, 03:19:35 pm »

odpovědi hair:


"cili tady byva diskuse tak maximalne k aktualnimu tematu." - Nepsal jsem o aktuálním tématu, které trápí Evropu ? Psal. Nebyl ten příspěvek o filmu k témuž ? Byl.

"nejake vykopavky jen z toho duvodu" - Ty máš názory / argumentaci jako ovce ( běžní nepřemýšlející občané ) v Čechách a na Slovensku. Co se ti nehodí do krámu / nelíbí / nechápeš, tak napadáš, a bez věcných důvodů.

"ze se potrebujes exhibovat." - Nepotřebuji "se exhibovat". Otevírám lidem oči.

"Vsichni te tu zname, ..." - jen tak pro zajímavost: napiš kteří ( samozřejmě nemusíš, protože víme všichni, kdo to jsou ). Upozorňuji tě jenom na to, aby ses neschovávala za dav, jako to dělají populisti. Populisti jsou lidi, kteří na sebe buď chtějí strhnout pozornost nebo ji na sebe upoutávají záměrně.

"tady ti stejne uz psenka moc nepokvete" - Nepotřebuji, aby mi kvetla pšenka u blbců. U nich ani nepokvete. Ale u lidí, kteří přemýšlejí, símě na úrodnou půdu padne.
A pro přemýšlející lidi jsou tu i setkání. Bohužel, na některých z nich jsou manipulovaní, a před tím je varuji.

"Akorat rozbijis strukturu tohoto vlakna, kdy nahore jsou akce aktualni." - Že bychom se v "demokratické společnosti" ( cha, cha ) nemohli svobodně vyjadřovat ? Můžeme ! Děláš tu cenzora ? Nebo si jen chceš "zaexhíbovat", jak jsi to nazvala ?

"A ty sem posunes, nahoru, nad vsechno, akci z listopadu 2017, ..." - Nebyl to můj záměr ( ani mne to nenapadlo ), ale ty to podsouváš jako hotovou věc. Ty jsi demagog. Uvědomuješ si to ?

Navíc, pokud to vlákno má skutečně tuto strukturu, proč tu nejsou zakázané příspěvky pod články, nebo proč není pořadí článků pevně dané ( podle času, kdy byly napsané ), a 2. pokud to tak není ještě udělané, proč to tu není nikde napsané ( aby to lidi omylem neměnili ) ?
Hair, nejdříve informuj, potom trestej / napadej. Ale za napadení se v nejlepším případě dočkáš nelichotivého vysvětlení, v horším taktéž napadení. A to není rozumné, že ?
Nenapadej. Pomáhej. Nauč se to.

"nepripadas si jako sebestredny pako?" - pracuji pro lidi a proti zlu = proti zneužívání čehokoliv proti hloupým ( stádným ) lidem. To ty nazýváš sebestředností ? Jak jsi hloupá ...
Já nejsem hrabač / škrabač peněz, honič slávy, mocibaron nebo jinak psychicky odchýlený jedinec.


"Zaloz si svoje vlakno, nekde nize,  v rubrice treba "Zivot v Nemecku"," - To samozřejmě mohu a dělám, ale řekni mi, od čeho jsou tu vlákna, když se člověk nesmí k něčemu vyjádřit přímo ? To se nazývá diktatura, když se člověk nesmí vyjádřit ( obrazně řečeno: ) na Václaváku, ale leda tak někde v hospodě, a to ještě potichu ( v jiném vláknu ).

"Ale diskutovat v rubrice Akce a srazy a tahat tim nahoru nejaky historicky akce je pekny egoismus." - Už jenom opakuješ, v tomto případě dvakrát. Víš, co se říká o lidech, kteří opakují ? Že buď nemají co říci ( celkově ), nebo že se někomu snaží vnutit svou pravdu = manipulovat.

"co lidi zajima a co je zrovna aktualni, ..." - řešení viz o několik odstavců výše

"strasidelny blaboly." - Ano, pro hlupáka jsou to "strašidelné bláboly", protože on přemýšlet nebude. On se nechává houpat / vést / manipulovat propagandou, hlavně nemyslet = nepřemýšlet, nevést si svůj život, poslouchat jako pes / otrok silnějšího blbce ( i když je to blbec a ne moudrý člověk ), a držet hubu, i když se děje bezpráví nebo se lže.
To není můj styl, hair, a tobě radím, abys způsoby hajzlů neobhajovala, neboť jinak bys je nechávala rozšiřovat, za což tě trest nemine. Ne v base, ale třeba v podobě hlouposti, kterou tady dlouhodobě předvádíš.


Hair, přemýšlej. Každý máme v hlavě rozum, každý ho tam máme zdravý, a každý jím můžeme přemýšlet. Ale málokdo to dělá.
Někdy to není možné, protože život tíží více než obvykle, ale po většinu života to jde. Dělej to také.


« Poslední změna: Březen 10, 2018, 04:49:00 pm od Lenke » Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | © Socrates.cz 2024


spolujizda | Autostop.pl | Autostop.sk | Zahnarzt München